About

Lasersko uklanjanje gljivica na noktima

UKLANJANJE GLJIVICA KOMBINACIJOM DVA LASERA

Uklanjanje gljivica kombinacijom dva lasera

Gljivice na noktima nogu i ruku su najčešće nastaju zbog vlaženja šaka i stopala, različitih stanja smanjene imunosti, smanjena cirkulacija u donjim delovima udova, kao i smanjenje rasta nokta u starijoj životnoj I da budu veoma bolne i neugodne.

Bela ili žuta mrlja na vrhu nokta je najčešće prvi stepen infekcije noktiju to jest gljivica. One s vremenom mogu menjati oblik i boju, a nokat može da počne I da se lista, što može biti vrlo neugodno. Bez lečenja, ne možemo rešiti problem gljivica na noktima nogu ili ruku.

U sprečavanju razvoja “gljivica” na nogama, ključno je održavanje adekvatnih higijenskih mera i izbegavanje prekomernog izlaganja vlazi. Nadalje, važno je sprovođenje lečenja gljivičnih infekcija stopala (kao što je atletsko stopalo), a kod boravka na javnim mestima poput bazena svakako je potrebno nositi prikladnu obuću. Osobe koje su profesionalno izložene vlažnoj sredini trebaju koristiti zaštitne rukavice na poslu.

Uklanjanje gljivica na noktima vršimo kombinacijom dva lasera:

Procedura je sigurna i nije potrebna lokalna anestezija! Laserima precizno tretiramo zahvaćeno područje, a tokom tretmana moguće osećaju blage senzacije.

Klijent oseća senzacije tokom tretmana, koji traje relativno kratko. Može se javiti blagi osećaj bola kao rezultat efekta zagrevanja tkiva laserom. Prilikom tretmana energiju lasera upija pigment gljivica zbog čega se one zagrevaju i to je ono što uzrokuje njihovo odumiranje, a krajnji je rezultat izrastanje zdravog nokta.

Tokom tretmana tretiraju se svi nokti gornjih ili donjih ekstremiteta, zavisi od zaražene regije, bez obzira da li su svi nokti pod gljivičnom infekcijom ili samo jedan. Time sprečavamo dalje širenje gljivica na noktima i mogućnost da se zaraze nokti koji su zdravi.

Koliko brzo su vidljivi rezultati nakon tretmana?

Rezultati nisu odmah vidljivi, nego tokom perioda od nekoliko meseci kako nokat nastavlja zdravi rast. Nokti rastu sporo, tako da se možda neće videti značajno poboljšanje čak i nakon nekoliko meseci, ali će se sigurno videti postepeni rast zdravog nokta.

Šta je potretbno znati za uklanjanje gljivica na noktima?

– Procedura je sigurna.
– Nije potrebna lokalna anestezija.
– Ne postoje neželjeni efekti.
– Čarape i cipele se mogu nositi neposredno posle tretmana.
– Lak za nokte može se koristiti neposredno posle tretmana.
– Nema oštećenja tkiva i stoga nije potrebno zarastanje.

Koliko je potrebno uraditi tretmana za uklanjanje gljvica na noktima?

Radi se serija od 4 tretmana u razmaku od 7 dana

Tretmani lica

Tretmani tela

Trajna epilacija

Uklanjanje promena

About