About

Lasersko uklanjanje tetovaže

Uklanjanje tetovaže laserom u Beogradu

Lasersko uklanjanje tetovaže

Lasersko uklanjanje tetovaže je tretman koji je poslednjih godina doživeo ekspanziju u svetu i kod nas. Istraživanja su pokazala da preko 20% svetske populacije želi da ukloni svoju tetovažu. Razlozi za uklanjanje tetovaže laserom su veoma različiti. Neki žele da je uklone zbog posla, nekima je jednostavno dosadila ili je izgubila značenje koje je imala u trenutku kada je nastala.

Postoji više metoda i više vrsta lasera za uklanjanje tetovaže. Vertona Aesthetic tetovažu uklanja ND Yag q-switch laserom a sada prvi i jedini u Srbiji našim klijentima možemo da ponudimo PicoSecond laser za uklanjanje tetovaže.

Uklanjanje tetovaže laserom

Pigment tetovaže u kontaktu sa lasersim zrakom odredjene talasne dužine uništava pigment na sitne čestice. Laser deluju specifično jer uništava samo pigment, ne oštećujući okolno zdravo tkivo. Kako bi se pigment uništio, osnovni je preduvslov je ekstremno kratko trajanje laserskog impulse. Za to se vreme razvije temperatura veća od par stotina stepeni Celzijusa koji doslovce tope pigment i pretvaraju ga u paru, a okolno tkivo bude pošteđeno. Svaki pigment ima određeni raspon talasnih dužina koje upija.

Zašto je PicoSecond najbolji za uklanjanje tetovaže?

Do pojave PicoSecond lasera, ND Yag q-switch laser je bio zlatni standard za uklanjanje tetovaže. PicoSecond laser koristi fotomehaničku energiju koja isporučuje energiju u pikosekundama (jedan pikosekund je milijarda sekunde), što je hiljadu puta kraće od nanosekunde (brzina kojom ND Yag laser isporučuje energiju). Samim tim, pigment se ne razbija u nano čestice, već se razgradjuju u sitnu prašinu (piko čestice), a kao rezultat imamo brže izbacivanje pigmenta iz organizma, tj. brže uklanjanje tetovaže.

Da li je bolno uklanjanje tetovaže PicoSecond ili ND Yag laserom?

Pre samog tretmana, nanosi se lokalna anestezija na deo koji tretiramo, tako da tretman nije bolan. Tokom uklanjanja tetovaže laserom osećaju se senazcije poput peckanja I blagog žarenja.

Koliko je potrebno uraditi tretmana?

Kao što je svaka osoba drugačija, tako je i svaka tetovaža priča za sebe. Ne postoji tretman koji 100% može da garantuje uspeh uklanjanja tetovaže ili koji može dati tačno vreme uklanjanja tetovaže. Vertona Aesthetic koristi najnapredniju dostupnu tehnologiju, a to je trenutno uklanjanje tetovaže PicoSecond ili ND Yag q-switch laserom, kako bismo postigli što veći postotak uspešnosti u uklanjanju.

Kako se ponašati posle tretmana uklanjanja tetovaže laserom?

– Na tretirano mesto je se maže antibiotska mast ili kremu, narednih 4 ili 5 dana
– Posle kupanja, tretirano mesto samo blago utapkati peškirom, a ne trljati.
– Potrebno je izbegavati sunce tj. bilo koj vid UV zračenja

Tretmani lica

Tretmani tela

Trajna epilacija

Uklanjanje promena

About