About

Lasersko uklanjanje trajne šminke

Uklanjanje starog pigmenta sa obrva

Lasersko uklanjanje trajne šminke

Trajna šminka je doživela planetarnu popularnost godinama u nazad. Postoji više varijacija tj. tehnika za tetoviranje obrva. Klasična metoda, japanska metoda, puder obrva itd…

Dame pribegavaju ovoj metodi da bi pojačale ili izmenile odredjene crte lica.

Tokom protoka vremena, pigment izgubi na kvalitetu, počinje da bledi, jer trajna šminka spada u privremene tetovaže, i zbog toga se javlja potreba za skidanjem starog pigmenta.

Tretman skidanja starog pigmenta

Uklanjanje starog pigmenta trajne šminke vršimo laserom. Pigment trajne šminke upija laserski zrak određene talasne dužine. Laserski snop deluju specifično jer uništavaju samo pigment. Upijanjem laserskih zraka oslobadja se energija koja uništava pigment pri čemu okolno tkivo bude pošteđeno. Ono po čemu se Q-Switch laseri razlikuju od ostalih lasera je što imaju izrazito kratko vreme trajanja laserskog impulsa.

Posle tretmana na tretiranom mestu ostaju krastice. Krastice traju 5 do 7 dana. Kada odpadnu, pigment postaje sve svetliji i svetliji. Dok traju krastice nije preporučeno da se koristi šminka. Tretirano mesto mazati pantenolom 3 puta dnevno, naredna 4 dana.

Da li je tretman bolan?

Tokom tretmana oseća se blago peckanje ili žarenje. Kod klijenata koji imaju manji prag tolerancije na bol, nanosi se lokalna anestezija u vidu kreme.

Šta se dešava sa dlakama tokom tretmana?

Laser koji se koristi je namenjen isključivo za pigmentaciju. Tokom i posle tretmana dlačice neće otpasti, ali se može desiti da se sa njih skine boja i da budu bele. Kada otpadnu krastice, dlačice se mogu prefarbati farbom za obrve, a u buduće, one će rasti normalno u istoj boji kao i do tada.

Ko ne može da radi tretman?

Tretman ne mogu da rade epileptičari i osobe koje boluju od trombocitopenije.

Koliko je tretmana potrebno uraditi?

Potrebno je odraditi od 3 do 5 tretmana. Tretmani se rade u razmaku od 30 dana.

Koliko traje tretman?

Tretman traje vrlo kratko. Kompletno zadržavanje kod nas, retko kada predje 30 minuta.

Tretmani lica

Tretmani tela

Trajna epilacija

Uklanjanje promena

About