About

Uklanjanje strija

Uklanjanje strija u Beogradu

Šta su strije?

Strije predstavljaju linearnje “pukotine” na koži. Može se reći da su strije neka vrsta ožiljka vezivnog tkiva. Strije mogu biti bele i crvene. Mlade strije su crvene i protokom vremena posvetljuju i poprimaju sedefastu belu boju. Strije bele boje su najsličnije ožiljcima. One se češće javljaju kod osoba ženskog pola.

Kako nastaju strije?

Strije mogu nastati zbog različitih faktora. Najčešće nastaju usled naglog rastezanja kože. Oko 60% do 70% devojčica i 40% do 50% dečaka dobije strije u pubertetu. Takodje, strije se često javljaju i kod sportista.

Strije su česta pojava kod trudnica, i najčešće se javljaju posle šestog meseca trudnoće. Razlog nastanka strija je uglavnom hormonske prirode, jer u trudnoći hormoni razmekšavaju kolagen, kako bi se tkivo prilikom porodjaja lakše rasteglo.

Da li se može sprečiti nastanak strija?

Ne može se sprečiti njihov nastanak. Možete pronaći mnogo proizvoda za sprečavanje pojave strija, ali oni nisu dokazani kao delotvorni. Eventualno možete pokušati zbog prevencije.

Koje regije se mogu tretirati?

Mogu se tretirati sve regije na kojima su nastale strije.

Uklanjanje strija frakcionim radiotalasima

Uklanjanje strija frakcionim radiotalasima je inovativna, ne invazivna i bezbolna metoda. Preporučuje se osoba kod kojih su se javile strije na većoj ili više regije.
Frakcioni radiotalasi dubinski zagrevaju potkožno tkivo, stimulišući proizvodnju kolagena i elastina. Za potpuni efekat potrebno je uraditi 9 tretmana, koji se rade po tačno odredjenoj šemi. Tretmani frakcionim radiotalasima mogu se raditi tokom cele godine.

Uklanjanje strija dermapenom

Dermapen je uredjaj koji koristi mikroiglice tokom tretmana. Ova procedura se efikasna i zasniva se na igličastoj penetraciji i njenu dubinu potpuno možemo kontrolisati. Oštećenja koja prave mikroiglice podstiču urodjenu sposobnost kože da se regenerište od mikrotrauma. Mikropovrede stimulišu obnavljanje kože i proizvodnju novog kolagena.

Uklanjanje strija plazma penom

Uklanjanje strija plazma penom je procedura koja je preporučena da se radi u zimskog vremenskog periodu, tj u periodu kada je koža najmanje izložena UV zracima. Plazma pravi mikro opekotinice na samoj striji, nakon čega ostane krastica.Pomoću mikro opekotina stimulišemo regenraciju koža.

Tretmani lica

Tretmani tela

Trajna epilacija

Uklanjanje promena

About